2 Replies Latest reply on Jan 9, 2013 9:48 AM by matt

    Trouble Registering Analog extensions over WAN (vpn) to NV7100

    bsands9 New Member

      Adtran,

      I've had this issue before, but for whatever reason I can't get this to work. I've got the two user accounts i want to use on ta924e built on the nv7100 as SIP phone types. On both the ta924e and the nv7100 the VPN between them is working properly as i can ping from both devices in either direction. However the user accounts built on the ta924e will not register. I've added the SIP identity to them to register to the trunk. I'm thinking that perhaps my trunk is the problem. I want them to register to the vlan 2 on the nv7100 at 10.10.20.1. Should I put that in as the SIP server address or the SIP server proxy address?

       

      thanks,

      brian

        • Re: Trouble Registering Analog extensions over WAN (vpn) to NV7100
          Employee

          brian,

           

          Thanks for posting this to the Support Community.  To answer your question the sip-server primary address for the SIP trunk should specify the IP you want the registrations to be sent to.  As you implied you can then configure the analog voice users to register with the sip-identity command.  Here is a stripped down sample configuration of how to accomplish that:

          !

          voice trunk T01 type sip

            description “Trunk to 7100”

            sip-server primary 10.10.20.1

          !

          !

          voice grouped-trunk SIP

            trunk T01

            accept <NUMBERS_ROUTED_TO_7100>

          !

          !

          voice user 4200

            connect fxs 0/1

            sip-identity 4200 T01 register auth-name 4200 password 1234

          !

           

          NOTE:  In this example T01 would be the SIP trunk used to reach the 7100 from the TA 900.  The 7100 would need to be configured with a SIP voice user of 4200 and a sip-authentication password of 1234 .The interface that 10.10.20.1 is configured on the 7100 would need to be set as media-gateway ip primary. Also, <NUMBERS_ROUTED_TO_7100> needs to be replaced with the appropriate patterns to match your specific network setup.

           

          Thanks,
          Matt

            • Re: Trouble Registering Analog extensions over WAN (vpn) to NV7100
              Employee

              I went ahead and flagged this post as "Assumed Answered". If any of the responses on this thread assisted you, please mark them as Correct or Helpful as the case may be with the applicable buttons. This will make them visible and help other members of the community find solutions more easily. If you still need assistance, we would be more than happy to continue working with you on this - just let us know in a reply.

               

              Thanks,

              Matt