1 Reply Latest reply on Aug 16, 2016 8:37 AM by markfreeman

    Quality Issues with 908e 2nd Gen with 2 Dynamic T1 with PRI Service

    bdaneu New Member

      I have packets getting out of order on the call quality metrics and delays between 50-80ms in the DSP, internet has some delay to 40MS to google cable modem also at location is doing 26MS the T1's have no errors at all on them currently there still clean. I wonder if I have some issues in my config file that might be causing the issues. I have attached the config any help would be appreciated.

        • Re: Quality Issues with 908e 2nd Gen with 2 Dynamic T1 with PRI Service
          markfreeman Employee

          Brian,

          Your config looks good from what I see.

           

          You could do a "Show processes cpu" and see what kind of load your unit is under at different increments, 1 min, 5min, etc...

           

          Next command is "Show memory heap" and you are looking to see how much is free compared to the size.

           

          Another good troubleshooting tool is Ping Plotter.  PingPlotter - Pinpoint Network Problems

           

          If you get the pro version you can see the delay as it goes through different hops.

           

          If you give me your public IP i can run it for you and provide results from my end. If you run it from LAN, then you can test it to the internet and also to the SIP server for delays.

           

          -Mark

          1 of 1 people found this helpful