5 Replies Latest reply on Aug 31, 2018 11:37 AM by patrick

    Ntwk1 Error light flashes three times every 8 seconds

    callcrazy New Member

      My Adtran 550 Network 1 Error light flashes three times every 8 seconds.

      I have no issues with processing signals, and Modules all report OK and ONLINE.

      I show no issues at all on Network 1 and no errors in the System Event Log.

      However,

      In System Self Test I do show the following test reporting 'Failed Sync":

      SL: N1 PT: 1 Port Test

      SL: S2 PT: 1 Port Test

      SL: S2 PT: 2 Port Test

       

      Any help resolving this would be greatly appreciated.

        • Re: Ntwk1 Error light flashes three times every 8 seconds
          patrick Employee

          The System Event Log won't typically show errors. You have to look under the MODULES, at the PERFORMANCE CURR, PERFORMANCE 15 MIN, and PERFORMANCE 24Hr.

           

          As for the "Failed Sync" if the T1 ports are configured as RBS, that will happen. The best way to run the system test is to remove all DIAL PLAN and DEDICATED MAP configuration and then run the test.

           

          If the error is blinking at a fairly consistent rate, then it could be clock slips (controlled slip seconds - or CSS). What is the PRIMARY TIMING SOURCE of the ATLAS set to? You can also look under SYSTEM STATUS and see what SYSTEM TIMING SOURCE is currently.

           

          Hope this helps,

          Patrick

          1 of 1 people found this helpful